Dobré kuře v alobalu

Kuře (rozporcované)


mletá paprika


hladká mouka


anglická slanina


česnek
tuk (máslo, Rama, Perla)
sůl


Dobré kuře v alobalu – recept



Kuřecí díly omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, do které jsme vmíchali mletou papriku (tou nešetříme). Obalené maso položíme na čtverce alobalu (cca 20x20cm – kolik máme kuřecích dílů, tolik bude „balíčků“).

Na každý díl dáme 1 prolisovaný stroužek česneku (kdo má rád, i víc) a několik plátků slaniny či špeku a na něj kousek (1 – 2 plátky) másla či j. tuku.

Balíčky zabalíme, položíme je na plech, dáme do trouby a pečeme cca 45minut.

Dobré kuře v alobalu – balíčky dáváme na talíře nerozbalené, aby nám nevytekla výborná šťáva, alobal si otevře každý sám.

Jíme s pečivem nebo s chlebem.