1 l vývaru
100 g sádla
300 g brambor
40 g celeru
40 g mrkve
40 g petržele
100 g cibule
20 g česneku
10 g sušených hub
60 g hladké mouky
špetka majoránky
sůl, pepř, kmín
petrželová nať
Dobrá bramboračka – recept
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky (nebo nudličky). Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme mouku, promícháme, uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem a za častého míchání přivedeme do varu. Poté vložíme připravenou pokrájenou zeleninu a předem namočené houby.
Brambory pokrájené na větší kostky uvaříme zvlášť a přidáme je dodatečně i s vodou.
Dochutíme třeným česnekem a kořením. Solíme podle chuti a podáváme.
Dobrá bramboračka na talíři bude chutnat a vypadat hezky, když ji přizdobíme nasekanou petrželovou natí.