4 dančí plátky z kýty
60 g sádla
kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
celý pepř
2 bobkové listy
nové koření
ocet
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce rybízového džemu
kousek citronu
cukr
1 dl červeného vína
sůl
Dančí plátky na víně – recept
Dančí plátky po obvodu nařízneme na třech místech, naklepeme, a osolíme. Opečeme je po obou stranách na části rozehřátého sádla, vyjmeme a na sádle osmažíme kořenovou zeleninu a cibuli pokrájené na plátky, pokapeme je octem, přidáme několik kuliček celého pepře, nového koření, bobkové listy a maso, podlijeme je trochou vody a dusíme pod pokličkou. Při dušení maso přeléváme mastnou šťávou, obracíme a podléváme horkou vodou.
Měkké plátky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbytku sádla a z mouky, zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme džem, oloupané kolečko citronu, cukr, sůl a dobře provaříme. Do omáčky ještě nalijeme víno, pak ji přecedíme na maso, ještě chvíli podusíme a dančí plátky na víně jsou hotové.