Rychlé, levné, chutné!
1 menší cuketa
2 klobásky
1 cibule
4 žampióny
1 lžička solamylu
česnek
trochu koření na špagety
Cuketa s klobáskou a těstovinami – recept
Na malé kousky pokrájené klobásky dáme do vyšší pánve, když pustí tuk, přidáme jemně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a pak přidáme na malé kostičky pokrájenou cuketu a na plátky pokrájené žampióny. Vše podusíme (cuketa pustí vodu) a až bude všechno měkké (zjistíme ochutnáním), přidáme prolisovaný česnek a koření. V trošce vody rozmícháme solamyl, vlijeme a krátce povaříme do zhoustnutí.
Těstoviny připravíme podle návodu tak, aby byly uvařené zároveň s cuketovou „omáčkou“, kterou na těstoviny nandáme.
TIP
Kdo má rád, může si do cukety s klobáskou a těstovinami přidat též trochu kečupu, nasekanou bazalku ap.