Čekáte na nedělní oběd velkou rodinnou sešlost, ale dochází vám inspirace na vařeníň Chtěli byste se vytáhnout svým kuchařským uměním, ale nevíte, jaký recept bude tím pravýmň Vsadíte raději na klasiku nebo zkusíte moderní kuchyniň Máme pro vás tip, tedy hned 2. První recept je klasický a s druhým zabrousíme do méně tradiční gastronomie.
Moravský vrabec je sázka na jistotu
Jestliže chcete vsadit na jistotu, osvědčeným receptem je moravský vrabec se zelím. Pečené maso na nedělní oběd nikoho neurazí, snad tedy kromě vegetariánů. Doporučujeme moravského vrabce nakombinovat z části masem vepřové plece nebo kýty a druhou polovinu zvolit tučnější maso, například vepřový bůček. Tučnější vepřový bůček vytvoří mnohem větší množství výpeku a maso nebude tak suché.
Nebojte se dodat jídlu nový rozměr
I klasickým receptům se dá dodat nová a modernější tvář. A to platí i pro moravského vrabce. Nebojte se dodat jídlu nový rozměr přidáním ingredience, na kterou v tomto jídle nejste zvyklí. Přidejte k masu houby. Ideální jsou nejen hříbky, ale také hlíva ústřičná a lišky. K vepřovému masu ochucenému kmínem, solí, česnekem a cibulí jsou houby ideálním společníkem. Jako přílohu nevařte klasický houskový knedlíkem, ale vyzkoušejte třeba karlovarský vařený v páře. Zelí nedělejte sterilované, ale z čerstvé hlávky zelí. Dejte i klasickému jídlu moderní kabát.
Netradiční nedělní oběd – tatarský biftek
A pokud rozhodně nechcete dělat klasický nedělní pokrm, ale chcete návštěvu oslnit něčím zcela nečekaným, vsaďte na tatarský biftek. Nejkvalitnější syrové hovězí maso bude k obědu čekat jen málokdo. Doporučujeme investovat peníze do kvalitního masa, ideálně svíčkové. A když už koupíte kvalitní maso, měli byste jej i správně připravit. Žádné mletí, ale škrábání. Škrábání trvá déle, ale výsledek je znát. I tatarský biftek můžete ochutit podle vlastní chuti, stačí najít ten správný recept na tatarský biftek.