Americká kuchyně není zrovna věhlasná. Až ale ochutnáte náš domácí burger s trhaným kuřecím masem, pak si zcela jistě pochutnáte. Domácí žemle na hamburgery jsou bezkonkurenční. S těstem se krásně pracuje a vždy se povedou. Určitě nebudete litovat. Recept je na 8 středně velkých housek.
Na těsto budete potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml světlého piva
- 30 g rozpuštěného másla
- 1 lžičku soli
- 2 lžičky cukru
- balíček sušeného droždí
Postup:
Do hnětací mísy dáte všechny ingredience a uhnětete (nejlépe za pomoci robota) krásně hladké těsto, které přenesete do čisté mísy vymazané rostlinným olejem. V míse ho přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi dvě hodiny. Dostaneme krásně pružné nelepivé těsto, které je přátelské na přípravu jakýchkoliv tvarů. Dokážeme si z něho představit třeba i bagely.
Vykynuté těsto rozdělíte na 8 stejných kousků, ze kterých rukou vyválíme koule, jemně zplácneme a na plechu s pečícím papírem necháte 15 minut dovykynout. Následně potřeme je vajíčkem a dle chuti posypeme solí, ale určitě černým sezamem.
Troubu předehřejeme na 180 °C a bulky pečeme asi 30 minut, dokud nedosáhnout tmavě zlatavo-hnědé barvy.
Trhané kuřecí maso
Maso je nejlepší z prsíček, ale samozřejmě se dá použít naprosto cokoliv. U nás používáme právě prsíčka, protože nikomu nechutná, jak se při pečení vysuší a přitom občas chci upéct kuře v celku, protože v tom vidím nestárnoucí klasiku.
Na omáčku budete potřebovat:
- 3 lžíce sojové omáčky
- 6 lžic hoisin omáčky
- 6 lžic výpeku z kuřete
Postup: Maso oberte od kosti a natrhejte na kousky. Omáčku svařte v nepřilnavém rendlíku, vložte maso a nechte prohřát. Masem plňte rozpůlené hamburgerové housky. Přidat můžete i na plátky nakrájenou červenou cibuli nebo třeba chilli papričku.
One Reply to “Co s přebytky pečeného kuřecího masa?”