
Konec léta je vhodnou dobou právě pro podobné typy dezertů, které jsou vydatné, ale přitom vláčné a lehké jako vánek. Dort je navíc velmi jednoduchý a krásně svěže citronový a pokud ho při podávání nazdobíte ovocem, povýšíte ho na opravdovou delikatesu. Recept je na velkou dortovou formu, tedy 26 cm.
Budete potřebovat:
- 500 g farmářského tvarohu
- 500 g mascarpone
- 100 g změklého másla
- 100 ml vysokoprocentní smetany
- 100 ml citronové šťávy
- 1 sáček pudinku lemon grass
- 100 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 4 vejce
Postup:
Vejce, máslo a cukr ušleháme do světlé pěny, přidáme všechny zbylé ingredience a ještě jednou pořádně prošleháme. Vznikne krásně hladké těsto, které vlijeme do papírem vyložené dortové otevírací formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 65 minut, dokud se hmota nelepí na špejli a povrch je krásně zlatavý.
Podáváme vychladlé, hojně pocukrované moučkovým cukrem a dozdobené čerstvým ovocem.
Náš tip: aby se dort dřív nespálil, než upekl, můžete ho na první polovinu pečení
zakrýt alobalem.