500 g vařené cizrny
4 vejce
250 g krupicového cukru
1/2 lžičky kypřicího prášku
strouhaná citrónová kůra ze 2 citrónů
šťáva z 1 citrónu
tuk na vymazání formy
Citrónový cizrnový koláč – recept
Uvařenou cizrnu rozmixujeme na hladkou kaši a do ní přidáme vejce, cukr a kypřicí prášek.
Dortovou formu vymažeme tukem, nalijeme do ní těsto a pečeme asi 45 minut. Špejli otestujeme, zda je těsto propečené.
Po upečení necháme koláč trochu vychladnout, pak ho polijeme citrónovou šťávou, která se do něj vsákne a koláč získá výbornou chuť.
Citrónový cizrnový koláč posypeme citrónovou kůrou, smíchanou s cukrem.
Koláč je nejen zdravý, ale také moc dobrý.