8 – 10 plátků toastového chleba
20 sušených švestek bez pecek
100 ml slivovice
10 plátků libové anglické slaniny
100-150 g kozího sýra
1 lžíce francouzské nebo lahůdkové hořčice
20 lístků koriandru nebo polníčku či rukoly
Chuťovky se švestkami – recept
Švestky vložíme do misky, zalijeme slivovicí a necháme chvíli nasáknout. Z toastového chleba vypíchneme kulatým vykrajovátkem kolečka a nasucho opečeme na pánvi nebo grilu z obou stran. Naložené švestky necháme okapat, místo po pecce naplníme kouskem kozího sýra.
Plátky slaniny rozpůlíme, potřeme z jedné strany lehce hořčicí a naplněné švestky do slaniny zabalíme. Dáme na plech a v troubě nebo na grilu krátce rozpečeme, stačí asi tak 5 minut.
Opečeme plátek toastového chleba a rozkrojíme ho na čtyři stejně velké čtverečky, na ně položíme lístek koriandru nebo salátu a přichytíme párátkem rozpečenou švestku ve slanině a chuťovky se švestkami jsou hotovy.
TIP
Místo kozího sýra lze použít třeba mozzarellu nebo jiný oblíbený sýr, který se dá roztavit. Pečivo můžete po upečení lehce potřít bylinkovým máslem.