Plátky chleba (i staršího)
tvrdý sýr
vejce
česnek
sladká paprika
sůl, pepř
nakládaná zelenina – podle vlastní chuti na ozdobu
tuk na smažení
Chuťovka – sýrové topinky – recept
Nastrouhaný tvrdý sýr smícháme s vejci (hustší hmota) a s utřenými stroužky česneku – čím víc, tím líp. Ochutíme pepřem, špetkou sladké papriky a podle chuti osolíme.
Krajíčky chleba potřeme po jedné straně 1/2 cm vrstvou směsi. Touto stranou položíme do rozehřátého tuku a osmažíme do zlatova. Obratíme a osmažíme na nenamazané straně.
Usmaženou chuťovku – sýrové topinky zdobíme červenou paprikou, steril. okurkou nebo jinou nakládanou zeleninou.
Podle chuti můžeme zakápnout dresinkem, kečupem apod.