Červené vepřové kotlety

Vepřové kotlety (množství podle počtu strávníků)
hladká mouka
červená paprika, sůl
olivový olej
masový vývar (nebo voda)

Kotlety nakrojíme, naklepeme a osolíme. Na talíři si smícháme hladkou mouku s mletou červenou paprikou a kotlety v ní obalíme.
Na pekáči rozpálíme olivový olej a kotlety na něm chvíli opékáme. Pak je zakryté dáme do trouby, ale zatím nepodléváme! Po asi 10 minutách (event. i dříve, musíme je sledovat) zalijeme vývarem nebo jen vodou tak, abychom nalévali vývar mimo maso, aby se nesmyla paprika s moukou. Mase obratíme a necháme v troubě asi 1 – 1,5 hodiny zakryté.

TIP:

Moukou ani paprikou nešetřete, po upečení budete mít krásně červené masíčko, ke kterému pak můžete přidat hranolky, zeleninovou oblohu apod.