Celerové karbanátky

400 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
150 g celeru
1 vejce
lžička mleté červené papriky
majoránka
sůl, pepř
strouhanka na obalování
olej na smažení

Celerové karbanátky – recept

Mleté maso a vejce dáme do mísy, celer oloupeme a najemno nastrouháme a přidáme jej k masu. Směs ochutíme červenou paprikou, pepřem, solí, majoránkou a rukama důkladně promícháme.
Z této směsi tvoříme celerové karbanátky, které obalujeme ve strouhance (strouhanku nepřidáváme do směsi, slouží pouze k obalení).
Obalené celerové karbanátky smažíme v horkém oleji dozlatova a podáváme s vařenými brambory nebo s kaší.

TIP

Pokud vám celer nechutná, můžete místo něho použít mrkev, cuketu a j. vhodnou zeleninu.