200g libového vepřového masa (pečené, vařené)
100g tatarské omáčky
50g brambor
jeden střední sterilovaný okurek
1 cibule
2-3 stroužky česneku
100g kečupu
sůl, pepř, olej
Tepelně opracované maso (třeba zbytek pečeného od nedělního oběda) nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do kuchyňského robota – sekacího stroje – přidáme cibuli, česnek, okurek, tatarku, kečup, menší uvařenou a oloupanou bramboru. Osolíme, opepříme, zakápneme lžící oleje. Vše pořádně rozmixujeme. Podáváme na topince.
TIP
vepřové maso lze nahradit sójovým masem připraveným v masovém vývaru
pálivý kečup, fefereonka, pikantní hořčice – bulharka může být i pálivá
pokud je pomazánka sušší (suché maso), přidáme tatrku a kečup – stejným dílem