Bulharská pomazánka – BULHARKA

200g libového vepřového masa (pečené, vařené)

100g tatarské omáčky

50g brambor

jeden střední sterilovaný okurek

1 cibule

2-3 stroužky česneku

100g kečupu

sůl, pepř, olej

Tepelně opracované maso (třeba zbytek pečeného od nedělního oběda) nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do kuchyňského robota – sekacího stroje – přidáme cibuli, česnek, okurek, tatarku, kečup, menší uvařenou a oloupanou bramboru. Osolíme, opepříme, zakápneme lžící oleje. Vše pořádně rozmixujeme. Podáváme na topince.


TIP


vepřové maso lze nahradit sójovým masem připraveným v masovém vývaru


pálivý kečup, fefereonka, pikantní hořčice – bulharka může být i pálivá

pokud je pomazánka sušší (suché maso), přidáme tatrku a kečup – stejným dílem