400 g vepřového bůčku
20 g rajčatového protlaku
10 g kečupu
60 g cibule
sůl, mletý pepř
50 g tuku
40 g hladké mouky
worcesterová omáčka
30 g nastrouhaného křenu
Bůčkový guláš s křenem – recept
Vykostěný bůček nakrájíme na silnější nudličky, osolíme, opepříme a necháme asi hodinu odležet. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme rajský protlak, kečup, pokrájený bůček a dusíme na mírném ohni za častého míchání. Měkké maso pak vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme potřebným množstvím vývaru nebo vody. Pak vrátíme maso do zahuštěné šťávy, dochutíme worcesterovou omáčkou a znovu krátce povaříme.
Jednotlivé porce guláše zasypeme jemně nastrouhaným křenem.
Bůčkový guláš s křenem podáváme s vařenými brambory nebo s knedlíky.