250 g vepřového masa z bůčku
1/4 hlávky středně velké kapusty
3 vejce
3 housky
1 cibule
30 g tvrdého sýra (eidam)
sůl, pepř
mléko a strouhanka podle potřeby
olej na smažení
Bůčkové karbanátky s kapustou – recept
Kapustu krátce povařte, nechte okapat a nakrájejte na plátky. Housky rozkrájejte na kousky a namočte do mléka, pak je vymáčkejte a spolu s kapustou , na kousky pokrájeným bůčkem a oloupanou cibulí pomelte.
Do mleté směsi přidejte vejce, strouhaný sýr, osolte, opepřete a podle potřeby zahustěte strouhankou. Dobře vymíchejte a tvořte karbanátky, které obalte ve strouhance.
Bůčkové karbanátky s kapustou osmažte z obou stran dozlatova a podávejte s vařeným bramborem nebo s tmavým pečivem a listy salátu.