Broskvový hrnkový koláč

4 vejce

2 hrnky moučkového cukru

1 vanilkový cukr

3/4 hrnku oleje

1 hrnek mléka

2 hrnky celozrnné mouky

1 prášek do pečiva

1 velký broskvový kompot (nebo 6 kusů čerstvých zralých a oloupaných broskví)
tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Broskvový hrnkový koláč – recept

Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte cukr, vanilkový cukr a olej. Potom vše elektrickým šlehačem vyšlehejte do pěny. Do vzniklé hmoty přidejte mouku s kypřícím práškem, mléko a opět dobře promíchejte. Okapané nebo oloupané broskve pokrájejte na měsíčky a vmíchejte je do těsta. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané kulaté formy.

Broskvový hrnkový koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut.