4 vejce
2 hrnky moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 hrnky celozrnné mouky
1 prášek do pečiva
1 velký broskvový kompot (nebo 6 kusů čerstvých zralých a oloupaných broskví)
tuk na vymazání a mouka na vysypání formy
Broskvový hrnkový koláč – recept
Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte cukr, vanilkový cukr a olej. Potom vše elektrickým šlehačem vyšlehejte do pěny. Do vzniklé hmoty přidejte mouku s kypřícím práškem, mléko a opět dobře promíchejte. Okapané nebo oloupané broskve pokrájejte na měsíčky a vmíchejte je do těsta. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané kulaté formy.
Broskvový hrnkový koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut.