300 g mletého masa
600 g brambor
5 rajčat
2 cibule
4 vejce
kelímek zakysané smetany
2 lžíce strouhanky
sůl a pepř
kousek másla
Brambory po milánsku – recept
Na polovině rozehřátého másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Pak k masové směsi přidáme 2 vejce a strouhanku. Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme na plátky. Vymazanou zapékací misku poklademe polovinou plátků brambor, na ně rozložíme masovou směs, na ně vrstvu na plátky nakrájených rajčat, jež jemně osolíme, a poklademe vrstvou zbylých brambor. Nahoru rozložíme zbytek másla a zalijeme smetanou, v níž rozšleháme zbylá 2 vejce.
Brambory po milánsku dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 15 – 20 minut.