1 kg brambor
3 mrkve
8 kyselých okurek
steril. hrášek, kukuřice
steril. zeleninová směs do bramb. salátu
6 vajec uvařených natvrdo
gothajský salám
1 majonéza (250 g)
1 lžička hořčice
sůl, pepř
Bramborový salát – recept
Brambory a mrkev na bramborový salát si uvaříme den předem. Okurky, brambory, salám, vejce uvařená natvrdo a mrkev nakrájíme na drobné kostičky, přidáme hrášek, kukuřici, zeleninovou směs a dáme do větší mísy. Směs osolíme, opepříme a promícháme
Majonézu smícháme s 1 lžičkou hořčice a zapracujeme ji do salátu. Bramborový salát je hotov.
Hotový bramborový salát dáme vychladit do ledničky.
TIP
bramborový salát podáváme v míse s velkou lžící – ať si každý naloží sám – to je zároveň možnost rozvinout zdobící talent – bramborový salát by se měl podávat na stůl nazdobený – ozdobit se dá sterilovanou okurkou nakrájenou na proužky, citrónem nakrájeným na plátky či měsíčky, vařeným vejcem …