Ovocné knedlíky si můžeme připravit z jahod, švestek, jablek aj.
250 g uvařených brambor
250 g měkkého tvarohu
250 g hrubé mouky (nebo krupičky)
1 vejce
1 lžíce oleje
špetka soli
jakékoliv ovoce
Bramborovotvarohové těsto na ovocné knedlíky – recept
Do brambor nastrouhaných najemno přidáme tvaroh, vejce, olej, mouku, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého pak na pomoučeném válu uděláme větší šišku. Z ní pak odkrajujeme stejnoměrně silná kolečka (tak silná, abychom do něj zabalili vybrané ovoce), vytvarujeme knedlíky o velikosti asi pingpongového míčku, ev. menší (záleží na velikosti vloženého ovoce) a vkládáme do vařící vody. Asi po minutě knedlíky opatrně vařečkou promícháme (aby se ev. nepřilepily ke dnu) a necháme mírnějším varem vařit cca 10 minut.
Poté je vyjmeme a upravíme podle vlastní chuti, např. polijeme rozpuštěným máslem, pocukrujeme, posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou apod.