Bramborové šišky s uzenkou a zelím

1 sáček instantního bramborového těsta
400 g kysaného bílého zelí
2 paprikové uzenky
1 vejce
1 cibule
1 lžíce oleje
sůl
hrubá mouka na vál

Bramborové šišky s uzenkou a zelím – recept

Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a zpěníme na rozehřátém oleji dosklovata. Přidáme nakrájené zelí, osolíme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme asi 20 minut.
Do mísy vysypeme bramborovou směs, přidáme vejce a o 0,5 dl vody méně, než je uvedeno v návodu. Připravíme tuhé těsto, které na válu rozválíme na 2 obdélníky. Na každý položíme uzenku a zabalíme do těsta (dobře přimáčkneme k uzence), vytvarujeme šišky a vložíme je do vařící osolené vody. Bramborové šišky s uzenkou vaříme asi 20 minut. Uvařené pak nakrájíme na silnější plátky a podáváme s prohřátým zelím.

TIP

Bramborové šišky s uzenkou a zelím jsou nenáročné na přípravu, přesto chutnají výborně. Kromě kysaného zelí můžeme šišky jindy posypat brynzou a přelít opečenou cibulkou s výpekem.