ze zbylých vařených brambor nebo kaše – rychlá, chutná, levná!
Množství surovin je zavislé na množství zbylých brambor
1-2 vejce
trochu mléka
hrubá mouka
uzenina (kabanos, měkký salám, klobása, uzené apod.)
strouhanka
olej
Bramborová pochoutka – recept
Zbylé brambory od oběda rozšťoucháme a přidáme vejce trochu mléka a hrubou mouku tak, aby vzniklo hustší těsto. Z něj děláme bochánky, které naplníme na kostičky pokrájenou uzeninou. Bochánky obalíme ve strouhance, usmažíme je na rozehřátém oleji a bramborová pochoutka je hotová.
Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
TIP
Kdo chce, může si nakrájenou uzeninu před plněním promíchat s troškou pikantního kečupu, dobré hořčice ap., které zvýrazní chuť pochoutky.