
brambory
máslo nebo máslová rama
mléko
sůl
Bramborová hedvábná kaše – recept
Brambory (4-5 větších) oloupeme, omyjeme, nakrájíme na 1/4 a dáme vařit do studené osolené vody. Vaříme do měkka. Ještě hroké brambory vložíme do mixéru (můžeme mixovat čímkoliv, co nám brambory rozmělní a promíchá). Můžeme také použít vlastní ruce a vidličku, ale je to dřina…
![]() |
![]() |
Přidáme 1-2 dcl mléka – to raději doléváme, než dát vše najednou, a dále přidáme 2 velké lžíce másla nebo máslové ramy. Některé babičky dávaly místo másla sádlo… A vše důkladně do hladka umixujeme.
![]() |
![]() |
TIP
Do hotové kaše můžete vmíchat do zlatova opraženou slanou cibulku, čerstvý usekaný šnitlík (pažitku) a nebo jiné čerstvé bylinky…