Bramborová hedvábná kaše + foto


Bramborová hedvábná kaše
brambory

máslo nebo máslová rama

mléko

sůl

Bramborová hedvábná kaše – recept


Brambory (4-5 větších) oloupeme, omyjeme, nakrájíme na 1/4 a dáme vařit do studené osolené vody. Vaříme do měkka. Ještě hroké brambory vložíme do mixéru (můžeme mixovat čímkoliv, co nám brambory rozmělní a promíchá). Můžeme také použít vlastní ruce a vidličku, ale je to dřina…




Bramborová hedvábná kaše Bramborová hedvábná kaše



Přidáme 1-2 dcl mléka – to raději doléváme, než dát vše najednou, a dále přidáme 2 velké lžíce másla nebo máslové ramy. Některé babičky dávaly místo másla sádlo… A vše důkladně do hladka umixujeme.




Bramborová hedvábná kaše Bramborová hedvábná kaše



TIP




Do hotové kaše můžete vmíchat do zlatova opraženou slanou cibulku, čerstvý usekaný šnitlík (pažitku) a nebo jiné čerstvé bylinky…