Bombajská káva + foto


Káva pochází z afrického kontinentu, přesněji se jedná o Etiopii. Datace o jejím užívání je již přes 1400 let stará. Takže tradice v pití kávy je již velmi dlouhá. A stejně jako tehdy byla používána pro povzbuzení, tak i z těchto důvodů ji vyhledáváme dnes. Ovšem nejen proto, její aroma a různé chutě jsou tím, co nás na ní láká neméně. Přibližme si proto, jak si lze připravit tradiční bombajskou kávu.                                                                 

Ingredience:                                                           Bombajská káva           

  • 2 čajové lžičky jemně namleté kávy
  • 1 čajová lžička rumu
  • 1 čajová lžička cukru 
  • kousek celé skořice
  • 2 hřebíčky
  • 2 polévkové lžíce šlehačky
  • 1 polévková lžíce nahrubo nastrouhané pomerančové kůry

Příprava:

Do vody ideálně v džezvě (kdo nemá, zkusí využít menší hrnec) nasypeme kávu, přidáme rum, cukr a také skořici i hřebíček. Zalijeme množstvím vody na jeden šálek a následně necháme přejít varem. Vše přecedíme do šálku, dozdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou.  Bombajská káva je hotová a je možné ji podávat. Dobrou chuť. 

 

 

Bombajská káva