Káva pochází z afrického kontinentu, přesněji se jedná o Etiopii. Datace o jejím užívání je již přes 1400 let stará. Takže tradice v pití kávy je již velmi dlouhá. A stejně jako tehdy byla používána pro povzbuzení, tak i z těchto důvodů ji vyhledáváme dnes. Ovšem nejen proto, její aroma a různé chutě jsou tím, co nás na ní láká neméně. Přibližme si proto, jak si lze připravit tradiční bombajskou kávu.
Ingredience:
- 2 čajové lžičky jemně namleté kávy
- 1 čajová lžička rumu
- 1 čajová lžička cukru
- kousek celé skořice
- 2 hřebíčky
- 2 polévkové lžíce šlehačky
- 1 polévková lžíce nahrubo nastrouhané pomerančové kůry
Příprava:
Do vody ideálně v džezvě (kdo nemá, zkusí využít menší hrnec) nasypeme kávu, přidáme rum, cukr a také skořici i hřebíček. Zalijeme množstvím vody na jeden šálek a následně necháme přejít varem. Vše přecedíme do šálku, dozdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou. Bombajská káva je hotová a je možné ji podávat. Dobrou chuť.