Opět jsou tu babské rady, které mohou přijít někdy vhod i vám!
Aby se sekaná z mletého masa při pečení nerozpadla, přidejte do něj trochu bramborové moučky.
Aby se šlehačka dobře ušlehala, vychlaďte nejen ji, ale také nádobu na šlehání.
Pevný sníh z bílků snadno vyšleháte, když mísu před vložením bílků vytřete polovinou rozkrojeného citrónu, který ji dokonale odmastí. K bílkům také můžete přidat i několik zrníček soli.
Mandle budou mít výraznější chuť, když je umelete i s hnědou slupkou.
Koláč z plechu snadno uvolníte, když plech po vyndání z trouby postavíte na vlhkou utěrku.
Aby Vám sýr při smažení nevytékal, 15 minut před smažením ho strčíme do mrazáku a pak opečeme na prudkém ohni.
Lehké loupání brambor. Umyté brambory dejte uvařit a když jsou měkké, slejte vodu a ihned je propláchněte vodou studenou. Budete překvapení, jak lehce se budou loupat.
Nadýchané bramborové knedlíky získáte, když do těsta přimícháte trochu měkkého tvarohu.
Chcete mít chutný, hustý a dobrý gulášekň Pak při dušení přidejte na malé kousky rozkrájený brambor a nemusíte už dávat žádná jiná zahušťovadla.