Babské rady XIII.

Opět jsou tu babské rady, které mohou přijít někdy vhod i vám!

Aby se sekaná z mletého masa při pečení nerozpadla, přidejte do něj trochu bramborové moučky.

Aby se šlehačka dobře ušlehala, vychlaďte nejen ji, ale také nádobu na šlehání.

Pevný sníh z bílků snadno vyšleháte, když mísu před vložením bílků vytřete polovinou rozkrojeného citrónu, který ji dokonale odmastí. K bílkům také můžete přidat i několik zrníček soli.

Mandle budou mít výraznější chuť, když je umelete i s hnědou slupkou.

Koláč z plechu snadno uvolníte, když plech po vyndání z trouby postavíte na vlhkou utěrku.

Aby Vám sýr při smažení nevytékal, 15 minut před smažením ho strčíme do mrazáku a pak opečeme na prudkém ohni.

Lehké loupání brambor. Umyté brambory dejte uvařit a když jsou měkké, slejte vodu a ihned je propláchněte vodou studenou. Budete překvapení, jak lehce se budou loupat.

Nadýchané bramborové knedlíky získáte, když do těsta přimícháte trochu měkkého tvarohu.

Chcete mít chutný, hustý a dobrý gulášekň Pak při dušení přidejte na malé kousky rozkrájený brambor a nemusíte už dávat žádná jiná zahušťovadla.