Jsou tady, aby pomohly!
Přidáte-li do jíšky špetku soli, bude krásně jemná, nebudou v ní hrudky a nesrazí se.
Nechce-li těsto kynout, vložte mísu s těstem na horní příčku vypnuté trouby, pod ní umístěte velký hrnec naplněný až po okraj vařící vodou a troubu zavřete.
Bramboráky budou křupavé, když do těsta přidáte 1 – 2 lžičky tvarohu.
Když uvařené brambory nebudete hned podávat, vložte po scezení mezi hrnec a pokličku papírovou utěrku, která pohltí páru z brambor a ty pak zůstanou krásně suché a déle teplé.
Vánočku je třeba plést vždy od poloviny, těsto – válečky se pak nevytahují.
Jíšku do polévek a omáček není třeba zdlouhavě míchat na rozpáleném oleji a pasírovat přes sítko, aby v ní nebyly hrudky. Můžete ji rovnou přidat do polévky či omáčky, musíte ale dodržet pravidlo, že do vroucí polévky přidáváme jen studenou jíšku a naopak, horkou jíšku ředíme jen studenou vodou, pak se hrudky nevytvoří!
Vaříte-li hovězí maso do omáčky a je stále tuhé, dejte do vařícího vývaru s masem 1 lžičku prášku do pečiva a maso během krátké doby změkne.