Babské rady VI.

Jsou tu opět, aby možná někomu z vás pomohly. Prosím, podívejte se!

Karbanátky budou mít méně kalorií, pokud nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví.


Štiplavý křen můžete zjemnit, když jej před podáváním osolíte.


Chcete si připravit pečené brambory s lehce pikantní příchutíň Přidejte ke konci pečení trošku kremžské hořčice.


Těsto na domácí knedlík vylepšíte, když do něj přidáte trochu jemně nakrájené petrželové natě.


Pokud během vaření zjistíme, že máme nedostatek tvarohu, nastrouháme do něj trochu vařených brambor. Tvarohu přibude a bude jemnější.


Tvarohovou nádivku na koláče dáváme na těsto, které navrch poprášíme moukou. Tak těsto nezvlhne od měkkého tvarohu a dobře se propéká.


Když uvařený pudink posypeme moučkovým cukrem, nevytvoří se nám na něm nežádoucí škraloup.


Široké čokoládové hoblinky si vytvoříte docela snadno škrabkou na zeleninu nebo kráječem na sýr. Jednoduše je budete okrajovat přímo z tabulky čokolády.


Drobenka se nepovedlaň Je lepivá nebo mazlaváň Přideje trochu mouky a znovu ji promíchejte.


Těsto se na ruce nepřilepí, když si je před začátkem práce potřete chuťově neutrálním jedlým olejem.

I staré kvasnice se dají oživit, když je rozdrobíte najemno v misce a jemně posypete moučkovým cukrem.


Chcete dodat nákypu zvláštní kořeněnou příchuťň Použijte k vymazání formy místo obyčejného kousek bylinkového másla.


Měkká, přezralá rajčata se jen velmi těžce krájí. Abychom připravili chutný rajský salát, ochladíme rajčata 10 minut ve studené vodě s kouskem ledu a teprve pak je krájíme. Rajčata budou opět pěkně tuhá salát se zaručeně povede.