Přinášíme další užitečné rady, které spolehlivě pomáhají, a které můžete při práci v kuchyni také i vy někdy potřebovat:
Příliš tekutou nádivku, která z buchet či šátečků vytéká, je potřeba zahustit. Švestková povidla můžete zahustit strouhaným perníkem,do tvarohové nádivky přidáme lžíci vanilkového pudinku a do marmelády lžičku škrobové moučky.
Přeslazené těsto na koláč zachráníme, když do něho přidáme trochu jablečného octa nebo čerstvou citrónovou šťávu.
Pečící papír je občas „nepoddajný“ – aby se lépe přizpůsobil jakémukoli tvaru, stačí jej před použitím celý pomačkat a pak znovu narovnat. Budete překvapená, jak snadno se s ním bude nyní pracovat.
Aby buchta po vytažení z trouby šla z formy nebo z plechu dobře vyklopit , vložte ji vymazanou tukem na chvíli do chladničky a pak teprve vysypejte moukou. Bude se snadno a rychle vyklápět.
Aby byl korpus na dort nadýchanější, nahradíme lžíci mouky solamylem.
Cibule bez slz – těsně před krájením cibuli schovat na krátkou chvilku do mrazáku.
Aby květák zůstal při tepelné úpravě bílý stačí kápnout pár kapek citronové šťávy.
Aby nám párek během ohřívání nepopraskal, musíme ho vložit do kastrůlku a zalít vařící vodou,poté přikrýt a nechat nejméně 10′ odstát.
Aby kuřátko bylo krásně křupavé, stačí ho během pečení párkrát potřít černým pivem.
Tvrdý sýr nejlíp nastrouháme, když struhadlo lehce potřeme olejem.
Bramboráky budou lépe stravitelné, když do těsta přidáme trošku prášku do pečiva a vše necháme trochu nakynout.