Babiččina cibulačka

4 žluté cibule
3 vejce
4 lžíce oleje
8 dl vývaru (může být i z kostky)
1 lžíce másla
1 lžíce nasekané zelené petrželky
sůl, pepř, drcený kmín
2 krajíčky chleba
1 jarní cibulka na ozdobu

Babiččina cibulačka – recept

Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na lžíci rozpáleného oleje dozlatova a přidáme máslo. Základ pak zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.
Plamen zmírníme na minimum, vmícháme rozšlehaná vejce a necháme je srazit.
Chléb nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme je na zbylém rozpáleném oleji.
Polévku dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a babiččina cibulačka je hotová.
Na talířích ji ozdobíme petrželkou, nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami osmaženého chleba.

TIP

Babiččinu cibulačku můžete doplnit kousky uvařeného hovězího nebo uzeného masa.