Domácí svíčková z hovězího masa

800 g falešné svíčkové
100 g špeku
1 cibule
250 g másla, 50 g sádla
sůl, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření
balíček zeleniny pod svíčkovou
5 bobkových listů
2 lžíce hladké mouky
200 ml kysané smetany

Maso prošpikujeme, osolíme, posypeme cibulí a zalijeme rozpuštěným máslem. Dáme odležet.
Sádlo a máslo z marinování masa rozehřejeme v pánvi, přidáme zeleninu a podusíme.
Přidáme maso, koření, podlijeme vodou a vložíme do pekáče. Pečeme v troubě asi 2 hodiny, během pečení maso obracíme a podléváme.
Hotové maso vyjmeme z pekáče, koření vyndáme a omáčku se zeleninou propasírujeme. Zahustíme moukou, povaříme a přidáme smetanu.

K domácí svíčkové – jedině domácí knedlík!