600 g krůtích prsou
250 g jemných párků
3 vejce
150 g sterilov. hrášků
1 lžičku koření na drůbež
200 g zakysané smetany
2 velká masitá rajčata
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce oleje
2 lžíce másla nebo rostl. tuku
sůl, 150 ml vývaru (může být i instantní)
Krůtí prsa opláchneme, očistíme a rozkrojíme tak, abychom získali širší plát.Na pánvičce rozehřejeme máslo a vlijeme na něj rozšlehaná osolená vejce. Přidáme okapaný hrášek a společně umícháme (vejce by neměla příliš ztuhnout). Necháme vychladnout.
Usmažená vejce s hráškem rozetřeme na plát masa a doprostřed poklademe párky. Plát pevně srolujeme, svážeme provázkem a posypeme kořením na drůbež. Na rozpáleném oleji roládu ze všech stran zprudka opečeme.
K opečené roládě přidáme na kostičky nakrájená rajčata, podlijeme ji vývarem a vše dáme péct společně do trouby rozehřáté asi na 200°C. Pečeme přibližně půl hodiny.
Hotovou roládu vyjmeme z pekáčku, do výpeku vmícháme zakysanou smetanu a povaříme.
Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a s vařenou rýží.
TIP:
Maso s náplní nemusíme vždy srolovat. Směs můžeme dát doprostřed plátu a z obou stran ji masem přikrýt ( jako u jablečného závinu)tak, aby se maso nad náplní překrývalo. Zavážeme nití.