500 g kuřecích prsou
2 mrkve, 1 červená paprika
3-4 řapíky celeru
100 g zelených fazolových lusků
400 g širokých nudlí
sůl, olivový olej
1 lžička solamylu, špetka kari koření
100 ml kuřecího vývaru
Kuřecí guláš se zeleninou a těstovinami – recept
Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na kostky a osolíme. Zeleninu očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky, řapíky celeru na špalíčky, fazolové lusky přepůlíme.
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě na skus. Scedíme je, necháme okapat a uchováme teplé.
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a kostky masa na něm opečeme dorůžova. Přisypeme zeleninu, poprášíme ji kari kořením a orestujeme ji.
Směs masa a zeleniny podlijeme vývarem a krátce podusíme. Nakonec ji zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Krátce povaříme a kuřecí guláš je hotov. Kuřecí guláš podáváme s těstovinami.