kuřecí prsní nebo stehenní řízky
hladká mouka, strouhanka
vejce
česnek
sůl, pepř, olej, citrónová šťáva
ňízky na krajích na 3-4 místech trochu nařízneme, zlehka naklepeme. Naklepané řízky osolíme, opepříme (čerstvě nahrubo namletý pepř nebo směs pepřů je OK) a potřeme drceným prolisovaným česnekem. Necháme několik hodin odležet v lednici. Pak řízky obalíme v klasickém trojobalu – tedy nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vajíčku (může být s trochou mléka) a nakonec ve strouhance. Smažíme z obou stran do zaltova v hluboké pánvi s dostatkem oleje. Před podáváním zakápneme citrónovou šťávou.
TIP
studené řízky můžeme ohřát v mikrovlnce, ale daleko chutnější budou ohřáté v troubě do které dáte i misku s vodou
zdravější verze – místo strouhanky použijte drcené kukuřičné lupínky