4 plátky vykostěné kotlety
1 střední cibule
rajčatový protlak
2 lžíce hladké mouky
majoránka, sůl, 1-2 lžíce oleje na smažení
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, na okrajích na několika místech nařízneme. Maso mírně osolíme a z obou stran naprudko opečeme na pánvi na oleji. Pak je vyjmeme a dáme do tepla (třeba do mírně vahřáté trouby). Na výpeku do růžova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a maso vložíme zpět na pánev. Podlijeme vodou a posypeme majoránkou. Přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vlejeme do hladka rozmíchanou mouku s trochou vody (nedělají se pak hrudky), přidáme rajčatový protlak a trochu vody (dle potřeby) Povaříme a za stálého míchání dokončíme omáčku.