…nejlepší je ananas
Pokud jste dosud odolávali grilovanému ovoci, měli byste to rychle napravit. Díky obsaženému cukru, který na grilu vlivem tepla zkaramelizuje, totiž můžete za pár minut vykouzlit působivý dezert. Ovoce grilujte na nepřímém ohni, a nikdy z něj nespouštějte oči – jeho příprava je opravdu otázkou chvilky a snadno byste ho spálili.
A jaké ovoce vyzkoušet?
Jak již úvod článku napovídá, nejlepší je ananas. Kupte čerstvý, okrájejte nakrájejte na cca 0,5 cm tlusté plátky, které přepůlíte. Odpadá zde zbavení se tvrdého vnitřku, protože za ten můžete ananas chytit a okusovat v případě, že nechcete použít příbor. Na hodinku nebo 2 nechte namočený v kokosovém mléce a opečte. Ten karamelový povrch je neuvěřitelně dobrý a když k němu budete podávat vysokoprocentní zakysanou smetanu, povýšíte tento dezert na opravdovou lahůdku.
Nezklame klasika v podobě jablek
Jablka, která si na ohni pekli už naši prarodiče, stačí je nakrájet na kolečka a chvilku vystavit teplu – o šťavnatou delikatesu máte postaráno. Nebojte se ani zkombinovat více druhů ovoce dohromady – třeba v podobě voňavého špízu. Na jehlu nebo špejli napíchejte kousky ananasu a jahod, pomažte olivovým olejem a těšte se na gurmánskou lahůdku. Na grilu vás nezklamou ani peckoviny jako broskve, meruňky nebo švestky, milovníci exotiky si mohou dopřát také kokos. Ten vždy grilujte bílou stranou dolů a po zezlátnutí jednoduše seškrábněte ze skořápky a podávejte.