4 jablka
1 vejce
75 ml bílého vína
100 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička cukru
olej na smažení
skořicový cukr na posypání
Jablečné kroužky se skořicí – recept
Jablka oloupeme, vykrojíme jim jádřince a nakrájíme je na asi 1 cm silná kolečka.
V misce rozšleháme vejce s bílým vínem, hladkou moukou, špetkou solí a cukrem. Kroužky jablek protáhneme těstíčkem a usmažíme je z obou stran na oleji v pánvi nebo ve fritovacím hrnci.
Po usmažení je pokládáme na papírové utěrky, necháme odsát přebytečný tuk a pak jablečné kroužky posypeme skořicovým cukrem.
Jablečné kroužky se skořicí můžeme podávat i jako hlavní sladké jídlo a spolu, s např. zeleninovou polévkou, získáme výborný oběd.