Osvěžující a dietní!
2 silnější a delší salátové okurky
1 nízkotučný tvaroh
1 kelímek bílého jogurtu
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1 menší nadrobno pokrájená cibule
3 stroužky rozetřeného česneku
1 vrchovatá lžička strouhaného křenu
1 lžička mleté papriky
podle chuti sůl, drcený kmín, koriandr
na ozdobu kousek červené steril. kapie
Plněné okurky – recept
Okurky oloupeme, pokrájíme na asi 6 cm dlouhé kusy a opatrně vydlabeme vnitřek tak, že ponecháme dno.
Tvaroh s ostatními surovinami našleháme a naplníme okurkové kusy (můžeme je nazvat kmeny). Na povrchu náplně ozdobíme nudličkami sterilované červené kapie.
Plněné okurky podáváme s bílým pečivem, nejlépe s bagetkami.