Výborná příloha k nejrůznějším pokrmům z masa, omáčkám aj.
8 polotvrdých rohlíků
1 větší cibule
100 g másla
20 lžíc mléka
4 žloutky
4 hrsti hrubé mouky
4 hrsti strouhanky
hrst nasekané zelené petrželky (lístky)
Bavorské knedlíčky – recept
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky.
Cibulku nasekáme najemno a osmahneme na másle.
Žloutky rozkvedláme v mléce a zalijeme jím nakrájené rohlíky, ke kterým jsme přidali též opraženou cibulku. Dále přidáme hrubou mouku, strouhanku a najemno nasekanou petrželku.
Směs pečlivě promícháme, je-li příliš řídká, dodáme strouhanku, v opačném případě můžeme přidat trochu mléka. Navlhčenými dlaněmi pak tvoříme bavorské knedlíčky veliké asi jako pingpongový míček, které vaříme cca 4 až 5 minut ve vroucí vodě.