600 g masa z plecka (vepřové a hovězí napůl)
1 velká cibule
50 g sádla
100 g chleba na zahuštění
50 g rajčatového protlaku
sůl, pepř
100 g červené papriky (kapie)
50 g křenu
Pikantní guláš z hovězího a vepřového masa s křenem – recept
V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, poté přidáme na kostky nakrájené vepřové a hovězí maso, mírně je osolíme a opepříme a dusíme je, pokud to jde, ve vlastní šťávě. Pak zalijeme trochou vody, promícháme a dále dusíme.
Když je maso skoro měkké, zahustíme je chlebem, přidáme protlak, ev. doplníme vodou a vaříme doměkka.
Nakonec přidáme na kostičky pokrájenou červenou papriku a přisypeme jemně nastrouhaný křen. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Dobrou chuť!