slepice (asi 1,2 kg)
3 l vody
2 lžičky soli
4 kuličky pepře
3 kuličky nového koření
3 lžičky strouhaného křenu
1 smetana ke šlehání
2 lžíce polohrubé mouky
1 cibule
3 lžíce másla
1 knedlík (koupíme hotový)
R o z p o č e t :
slepice …………………46 Kč
sůl, koření, křen …………………..6 Kč
smetana ke šlehání …………………15 Kč
cibule…………………..3 Kč
mouka……………………1 Kč
máslo……………………5 Kč
knedlík (koupený)……………………..20 Kč
C e l k e m : …………………….. 96 Kč
100/4 – Slepice v křenové omáčce s knedlíkem – recept
Očištěnou slepici rozdělte na 4 díly a dejte vařit do osolené vody (1 lžičku soli) spolu s kořením.
Když je maso měkké, zbavte ho kůží a kostí a pokrájejte na větší kousky. Na másle lehce zpěňte drobně nakrájenou cibuli, vložte maso a hned na ně sceďte slepičí vývar. Přidejte křen, sůl a přiveďte k varu.
Poté přilijte šlehačku, ve které ještě předtím rozmíchejte mouku , povařte 5 minut, dochuťte a slepice v křenové omáčce s knedlíkem je hotová.
TIP
Slepici v křenové omáčce můžete podávat namísto knedlíku též s těstovinami nebo noky.