Hovězí guláš bez tuku a bez míchání

1 kg hovězího masa na guláš
3 velké cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky sladké papriky
1 lžička gulášového koření
1/2 lžičky pálivé papriky
1 lžíce hořčice
strouhaný suchý chleba na zahuštění
2 kostky masoxu
sůl a pepř
1,25 l vody nebo hovězího vývaru

Hovězí guláš bez tuku a bez míchání – recept

Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, maso na kostky, přidáme všechny ostatní ingredience, dobře promícháme, nakonec rozdrobíme masox a zalijeme vodou nebo vývarem a znovu promícháme. Kastrol zakryjeme polikličkou (nebo alobalem) a pozor – dáme do trouby a pečeme asi 1,5 hodiny na 200° C.
Hovězí guláš bez tuku a bez míchání po dobu „pečení“ neodkrýváme a nemícháme.

Guláš podáváme s knedlíkem, chlupatými knedlíky nebo jen tak s chlebem.