Kančí na česneku

800 g kančího masa (hřbet, kýta)
40 g uzeného špeku
1 větší cibule
sůl
4 stroužky česneku
80 g sádla
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
2 lžíce nastrouhaného tvrdšího chleba

Kančí na česneku – recept

Očištěné maso protkneme na hranolky pokrájeným špekem a potřeme je česnekem utřeným se solí.
Na sádle zpěníme na plátky pokrájenou cibuli spolu s kořením, vložíme maso, které ze všech stran opečeme, podlijeme je a dáme péct. V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou a je-li potřeba, podléváme horkou vodou nebo vývarem. Když je maso měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme nastrouhaným chlebem, podlijeme a povaříme. Podle chuti přisolíme a necháme projít varem.
Pak kančí na česneku nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme s bramborovým knedlíkem a brusinkovým kompotem.