Srnčí guláš se zeleninou

600 g srnčího předního bez kosti
50 g špeku
cibule
1 lžíce sádla
200 g šalotky
1 lžíce mletého divokého koření
2 stroužky česneku
2 lžíce mleté papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce vinného octa
150 g mrkve
50 g celeru
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř mletý

Srnčí guláš se zeleninou – recept

V kastrolu necháme na drobné kostičky nakrájený špek a sádlo částečně rozpustit, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek a osmahneme je. Pak přidáme na kostky pokrájené maso, opečeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, přidáme mleté divoké koření a dusíme pod poklicí ve vlastní šťávě.
Až se voda, kterou maso pustilo, vydusí, poprášíme vše mletou paprikou, vmícháme protlak, cukr, ocet, přidáme šalotky a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Když je maso skoro měkké, zahustíme guláš vychladlou zlatou jíškou ze zbylého tuku a mouky a povaříme ještě asi 20 minut.
Nakonec srnčí guláš se zeleninou dochutíme solí a pepřem.