Babiččina bábovka

Bábovka podle tohoto receptu se údajně podávala jako sváteční moučník i v rodině hudebního skladatele B. Martinů.

11 dkg másla
14 dkg cukru mletého
2 celá vejce a 1 žloutek
1/4 kg hladké mouky
1/2 balíčku Oetkerova prášku do pečiva
citrónová kůra
hrst strouhaných oříšků
trochu mléka
1 – 2 bílky na sníh

Babiččina bábovka – recept

Utře se máslo s cukrem, celými vejci a žloutkem, přidá se mouka s práškem do pečiva, citrónová kůra a oříšky. Vše se musí dobře promíchat, pak přidat ještě trochu mléka a sníh z bílků.
Těsto se vlije do vymazané a vysypané formy a peče v předehřáté troubě asi 40 minut.

Po upečení se babiččina bábovka pocukruje.