4 roštěnky (nebo hovězí plátky z kýty)
100 g tučného vepřového masa
400 g kysaného zelí
1 velká cibule
3 lžíce oleje
250 ml kysané smetany
mletá paprika
sůl
2 lžičky hladké mouky
Segedínské roštěnky – recept
Roštěnky (nebo plátky masa z kýty) nařízneme na okrajích mělkými zářezy, naklepeme, osolíme, poklademe drobně pokrájeným tučným vepřovým masem, promíchaným s mletou paprikou, roštěnky poté stočíme do závitků a upevníme jehlami nebo párátky.
Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na oleji, přidáme závitky, rychle je opečeme po všech stranách, pak je shrneme v kastrolu k jedné straně, olej na zbylé straně poprášíme mletou paprikou a po jejím zpěnění zalijeme trochou vody.
Závitky dusíme pod pokličkou, po chvíli přidáme překrájené kysané zelí, podle potřeby podlijeme trochou vody a segedínské roštěnky dusíme až do změknutí. Ke konci dušení maso podlijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali 2 lžičky mouky.
Segedínské roštěnky podáváme s houskovými knedlíky. Jsou výborné – dobrou chuť!