Zelné závitky s rýží a vepřovým masem

200 g rýže
1 malá cibule
10 – 12 zelných listů
300 g vepřového masa
2 lžíce oleje
1 menší pórek
1 barevná paprika
1 lžíce čili omáčky
1 lžíce sójové omáčky
40 g anglické slaniny
sůl, pepř

Zelné závitky s rýží a vepřovým masem – recept

Rýži propláchněte, osolte, přidejte kousek cibule, zalijte ji dvojnásobným množstvím vody a za občasného promíchání poduste doměkka.
Zelné listy spařte v horké osolené vodě, nechte odkapat, silná žebra seřízněte nebo naklepejte paličkou.
Drobně nakrájejte vepřové maso a opečte je na pánvi vytřené olejem. K opečenému masu přidejte nakrájený pórek, na kostičky nakrájenou papriku, chilli omáčku (kdo nechce, nemusí), sójovou omáčku, uvařenou rýži, promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
Směs zabalte do zelných listů, dejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete zelné závitky s rýží a vepřovým masem olejem, posypejte je nakrájenou anglickou slaninou a zapečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

TIP

Pro rychlejší zpracování můžete použít i maso nahrubo umleté. V závěru pečení můžete závitky lehce potřít kečupem.