1 hrnek dýně
2 hrnky hladké mouky
3/4 hrnku másla
1,5 hrnku hnědého cukru
2 vejce
1 lžička vanilky
1,5 lžičky skořice
1/4 lžičky muškátového oříšku
1/4 lžičky ml. nového koření
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky sody
1/2 hrnku čokolády
Dýňové cookies – recept
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Zašleháme vejce, vanilku a nakonec pokrájenou dýni. V jiné míse promícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, sodou a kořením. Tekutou směs vlijeme do mísy se sypkými surovinami a dobře promícháme, dokud se obě hmoty nespojí. Nakonec vmícháme kousky čokolády.
Lžící nanášíme kopečky těsta na plech vyložený pomaštěným pečicím papírem. Kopečky děláme vždy kousek od sebe, těsto při pečení nabude a trochu se rozteče.
Pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut dozlatova, potom cookies stáhneme i s papírem z plechu a necháme chvíli zchladnout. Ještě teplé dýňové cookies sundáme z pečicího papíru a podáváme buď teplé nebo po úplném vychladnutí.
TIP
Do sušenek můžeme použít nejenom čokoládu, ale také sušené ovoce – rozinky, meruňky, papáju, ananas nebo oříšky