Jakékoliv maso (vepřové plátky nebo kuřecí či krůtí aj.)
3 cibule
mletá sladká paprika
olej
sůl
čistý jogurt
300 g strouhaného sýra
Paprikované masíčko – recept
Na oleji osmahneme dorůžova na kolečka nakrájené cibule. Menší plátky masa podle vlastního výběru lehce osolíme a obalíme v mleté paprice. Pak dáme do pekáčku na osmahnutou cibuli, podlijeme asi 1,5 dl vody (nebo vývaru) a pečeme v troubě asi 20 minut (kuře radějí 35 minut) při teplotě 180 – 200° C. Jogurt smícháme s nastrouhaným sýrem a nalijeme jej na maso a pečeme dalších asi 20 minut.
To už by mělo paprikované masíčko být hotové.
TIP
Kdo má rád ostřejší maso, může na obalování přidat pálivou papriku. Paprikované masíčko je vynikající jídlo, a když si jako přílohu zvolíme brambory se zeleninovým salátem, nemá to chybu.