Dýně jako příloha k masu

1,5 kg dužiny dýně
3 lžíce másla
6 středně velkých cibulí
1 hlavička česneku
1 lžíce mletého zázvodu
1 lžíce pálivé papriky
2 lžíce (ev. podle chuti) worcesterské omáčky
několik (podle chuti) lžic sójové omáčky
sůl
2 malé rajské protlaky

Dýně jako příloha k masu – recept

Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme nadrobno pokrájenou dýni, koření, na plátky nakrájený česnek, sójovou a worcesterskou omáčku, posolíme a dusíme asi 30 minut.
Nakonec přidáme rajský protlak a ještě chvíli dusíme.
Ještě horké plníme do vyhřátých sklenic, zavíčkujeme, obratíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uschováme v temnu.

TIP

Dýně jako příloha k masu chutná za tepla i za studena a je vhodnou přílohou k různým druhům masa.