Dušené červené zelí s jablky

1 kg červeného zelí
250 g cibule
2 lžíce tuku
4 lžíce octa
500 g jablek
350 ml červeného vína
3 lžíce rybízového džemu
sůl, pepř, bobkový list
cukr podle chuti

Dušené červené zelí s jablky – recept

Na tuku zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte na tenké proužky nakrájené zelí, promíchejte a přikryté chvíli duste. Pak přidejte ocet, promíchejte a pokračujte v dušení.
Jablka očistěte, pokrájejte na měsíčky a přidejte k zelí, osolte, opepřete, přidejte bobkový list, podlijte vínem a duste doměkka.
Nakonec vmíchejte rybízový džem, dochuťte cukrem, nechte převařit a dušené červené zelí s jablky můžete podávat.

TIP

Dušené červené zelí s jablky je výbornou přílohou k pečené huse, kachně a pod., a spolu s knedlíkem nám připraví doslova hody……..