Než vaši pomocníci po nedělním obědě umyjí a uklidí nádobí, máte bábovku v troubě.
250 g mletý cukr
1 vanilkový cukr
4 vejce
1 šlehačka
300 g polohrubá mouka
1 kypřící prášek do pečiva
125 g máslo (Hera apod.)
kakao (1-2 lžíce)
Rychlá šlehačková bábovka – recept
Mletý cukr promíchejte s vanilkovým a ušlehejte se 4 žloutky a máslem do pěny.
Přilijte šlehačku, přidejte polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Polovinu těsta nalijte do bábovkové formy, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Do druhé poloviny vmíchejte 1 – 2 lžíce kakaa a přidejte do formy.
Troubu předehřejte na teplotu asi 175° C, vložte bábovku a pečte asi 35 – 40 minut.
Rychlá šlehačková bábovka je připravena opravdu rychle, je jemná, velmi chutná, před podáváním ji lehce pocukrujte.